In de omgeving: 10km

De Hoge Veluwe

Verdwaal in het mooiste natuurgebied van Nederland. Wandelend of met de fiets. De Hoge Veluwe ligt aan uw voeten tijdens een verblijf op Park Berkenrhode. Volop natuur en cultuur. 

Dit fantastische natuurgebied grenst praktisch aan Park Berkenrhode. 5400 hectare bos, heide, vennen en stuifzand zijn de achtertuin van ons park. Nationaal Park de Hoge Veluwe, Kröller-Müller Museum, beeldentuin en Jachtslot Sint Hubertus vormen een unieke en internationaal befaamde combinatie van natuur, kunst en architectuur.

The Big Five van de Hoge Veluwe

Wildlife spotten in Nederland? Het kan. In onze achtertuin. Met enig geduld kunt u ze allemaal spotten. Het Edelhert is de grootste van de vijf. Mannetjes herten maken in de bronsttijd een brullend geluid. Dit wordt burlen genoemd. Een spektakel om mee te maken. The Big Five wordt gecomplementeerd door het wilde zwijn, het ree (goed geschreven!), de das en de vos. Wij dagen u uit. Als u in een weekend de totale Big Five in levende lijve spot, trakteren wij op een weekendje Park Berkenrhode.

The Big Five van de Hoge Veluwe

Ginkelse Heide

Heidegebied dat wordt afgewisseld met bos. Op 18 september 1944 vonden op de Ginkelse Heide geallieerde luchtlandingen plaats in het kader van Operatie Market Garden.
 

Wekeromse Zand

Zandverstuiving en bos. Het gebied is ruim 500 hectare groot. Actief stuifzand komt bijna niet meer voor in Noordwest Europa. Nog wel te vinden in het Wekeromse Zand.
 

Roekelse Bos

Groot natuurgebied met voornamelijk bos. Naaldhout en loofhout wisselen elkaar af. Park Berkenrhode ligt in het Roekelse Bos. Een deel is honden uitlaatgebied.
 
 

Hallo Wisent!

Ga op excursie en maak kennis met de ‘nieuwste oude’ bewoner van de Veluwe. De Wisent! Op 12 april 2016 is een kleine kudde wisenten gearriveerd op de Veluwe. Deze Europese beschermde diersoort heeft een leefgebied van 400 hectare.
Boek een excursie

Kröller-Müller

Combineer cultuur en natuur. Kom naar dit museum voor moderne kunst. Vooral de collectie schilderijen en tekeningen van Vincent van Gogh is wereldberoemd. Het Kröller-Müller Museum is schitterend gelegen in Nationaal Park De Hoge Veluwe.
Koop alvast uw tickets