Berkenrhode
Wild spotten | Park Berkenrhode

Wild spotten

In de omgeving: 8km

Wild spotten op de Veluwe

De bossen rond de locaties van Berkenrhode worden bevolkt door wild. De omgewoelde grond verraad de aanwezigheid van ontelbare wilde zwijnen. Houd rekening met een ontmoeting met een specht, uil, konijn of andere bosbewoners? Ga mee met boswachter Ruud en spot ze allemaal.

 

‘Wild' - de schoonheid en de veelzijdigheid van de Veluwe

Wild – is de titel van de film die in februari 2018 in de Nederlandse bioscopen draaide. ‘Een spannende, ontroerende en ook grappige familiefilm die de Veluwe in haar volle glorie op het grote doek laat zien’, aldus de maker Luc Enting uit Ede.

Wild - Bonte families op de Veluwe

Meer dan twee jaar heeft hij eraan gewerkt. Bijna elke dag met zijn team het bos in – en wachten, wachten en nog eens wachten op dat ene shot. Dat er jonge vossen geboren worden. Dat moederzwijn met haar jonkies een ven overzwemt. Of dat een volwassen vos op zwijnenbiggetjes jaagt. De film ‘Wild’s is een ware sensatie!
Bekijk de trailer
 

The Big Five van de Hoge Veluwe

Wildlife spotten in Nederland? Het kan. In onze achtertuin. Met enig geduld kunt u ze allemaal spotten. Het Edelhert is de grootste van de vijf. Mannetjes herten maken in de bronsttijd een brullend geluid. Dit wordt burlen genoemd. Een spektakel om mee te maken. The Big Five wordt gecomplementeerd door het wilde zwijn, het ree (goed geschreven!), de das en de vos. Wij dagen u uit om ze allemaal te spotten!

The Big Five van de Hoge Veluwe

Hallo Wisent!

Ga op excursie en maak kennis met de ‘nieuwste oude’ bewoner van de Veluwe. De Wisent! In 2016 is een kleine kudde wisenten gearriveerd op de Veluwe. Deze Europese beschermde diersoort heeft een leefgebied van 400 hectare.
Boek een excursie
 

Bekijk vergelijkbare faciliteiten