Berkenrhode

Fietsen

Uitdagende routes rond het park

Stap op uw fiets en verken de Veluwe. Fiets over bospaden, heidevelden en zandverstuivingen. Rond het park zijn uitdagende routes voor MTB-ers van alle niveaus. De nieuwe MTB-route Ede wordt genoemd als  één van de mooiste en meest uitdagende van Nederland. 

Liever een fiets huren? Dat kan! Bekijk snel de fietsverhuur mogelijkheden. 

 
 

Knooppunt Berkenrhode

In Nederland is een zeer uitgebreid netwerk aan fietsroutes en paden. Ontelbaar veel knooppunten zijn met elkaar verbonden. Het is eenvoudig om zelf uw route samen te stellen.
Route.nl

Fietsknooppunten bord

Stel je eigen fietsroute samen vanaf ons park en ontdek de mooiste natuurgebieden. Het ene moment fietst u door de bossen en over open vlakte, het andere moment fietst u langs heide velden en historische kastelen. Fiets gemakkelijk de prachtige Veluwe over via de fietsknooppunten.
 
Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland
Bekijk deze mooie route eens, op route.nl vind je nog meer fietsroutes en wandelroutes in Nederland, België en Duitsland

Hap & Trap

De Hap & Trap van Park Berkenrhode. Hierbij fietst u een prachtige route van 36 kilometer en geniet u ondertussen van lekkere hapjes en drankjes.

Start met een heerlijke lunch, vervolgens start jouw fietstocht over de prachtige Veluwe naar het volgende stop punt waar er een heerlijk hapje en drankje op u staat te wachten. Daarna fietst u over het prachtige natuurgebied de Mossel waar u een heerlijk verkoelend ijsje kunt krijgen en komt u vervolgens weer terug op ons park waar u lekker kunt napraten over de route onder het mom van een lekkere borrelplank en een drankje.

 

Op fietssafari met gids Sander

Op fietssafari met gids Sander! Stap op jouw fiets en ga mee met deze leuke informatieve en gezellige fietstocht van +/- 2 uur. De tocht start vanaf onze receptie en gaat door mooie natuurgebieden waar Sander veel over kan vertellen! Bekijk onze activiteiten agenda voor de exacte datums. Weersafhankelijk! Vooraf reserveren via onze receptie is verplicht. 10:00 - 12:00 uur. €10,- p.p., kids 7-12 (op een eigen fiets) €5,- p.p., kids in een kinderzitje zijn gratis. Neem jouw eigen fiets mee of huur vroegtijdig een fiets via onze receptie.
 

Landgoederenroute

Op de Veluwe zijn vele kastelen, landhuizen en landgoederen, zo ook in de Zuid-Veluwe in de omgeving van Bennekom, Ede en Lunteren. Geschiedenis, natuur, kunst en cultuur.
 

Van Gogh Route

Combineer uw bezoek aan het Kröller Müller Museum en Nationaal Park de Hoge Veluwe met een fietstocht over de Veluwe. Proef onderweg De Smaak van Van Gogh.
 

Mountainbiken op de Veluwe

 

Mountainbiken met gids Sander

Ontdek de Veluwe op een sportieve manier onder begeleiding van Sander DE mountainbike Keijzer. Ervaren mountainbike gids Sander Keijzer laat jullie graag de mooiste plekjes van de Veluwe zien tijdens een actieve tocht. Stap op jouw mountainbike en geniet van de prachtige omgeving van Park Berkenrhode. Met een kleine introductie vooraf ga je vervolgens de uitdaging aan in de natuur. Cross door bossen, over heide velden en langs zandverstuivingen.

Elke zondagochtend van 10:00 – 12:00 uur (zaterdag rit is eventueel ook mogelijk bij voldoende aanmeldingen, 10:00 – 12:00 uur).

Vooraf aanmelden via de receptie is verplicht. Verzamelen bij de receptie.

Volwassenen €10,- p.p., kinderen vanaf 8 jaar (onder begeleiding van een ouder) €5,- p.p.

Neem je eigen mountainbike mee + flesje water. Helm is verplicht. Deelname aan de tocht is op eigen risico.

Heb je geen mountainbike? Laat je informeren bij onze receptie voor de mogelijkheden.

 

Afspoelplaats en verhuur

Bij de entree van het park wordt een MTB afspoelplaats gerealiseerd. Uw fiets weer helemaal schoon na afloop van een mooie rit. Bij de afspoelplaats is fietsenstalling. U kunt uw eigen fiets meenemen naar het park. Het is natuurlijk ook mogelijk om een mountainbike te huren. Dit dient u wel vooraf aan ons te melden. Neem daarvoor contact op met de receptie (0318 591 587). U kunt bij de receptie ook terecht voor voor informatie over routes, omgeving en versnaperingen voor onderweg.
 

MTB Routes rond het park

Park Berkenrhode ligt in het hart van het nieuwe MTB Routenetwerk van de gemeente Ede. Het netwerk bestaat uit drie routes: Ede (Rood/36 km), Lunteren (Paars/32 km) en Otterlo (Blauw/14 km). In totaal ruim 80 kilometer mountainbike plezier. Vlak bij Ede is er zelfs een kids parcours van 4 km. De routes bestaan voor grote delen uit single tracks. Fiets langs de mooiste plekjes van de gemeente Ede! De routes verschillen in toegankelijkheid en zijn geschikt voor alle niveaus.