Berkenrhode
Veluwe in de winter

Winters avontuur op de Veluwe

  • Wellness faciliteiten
  • Bosrijke omgeving
  • Duurzame vakantiehuizen
 

Winter op de Veluwe: één groot avontuur!

U vindt uw ideale uitvalsbasis bij Park Berkenrhode, Resort Valley of Landgoed Oud Beekdal, waar u een huisje op de Veluwe kunt huren. Met ruim 5.500 hectare aan natuur is Nationaal Park de Hoge Veluwe een natuurgebied dat ook in de winter meer dan één bezoek waard is. Het nationale park bestaat uit diverse bossen, heidevelden, grasvlakten en zandverstuivingen. De Veluwe op haar mooist? Als het landschap bedekt is met een laagje verse sneeuw. Het sprookjesachtige landschap ervaart u dan het beste tijdens een winterwandeling. Trek daarom uw snowboots aan, zoek uw favoriete winterwandeling en ga op pad. Naast een diversiteit aan landschappen heeft u ook kans om wilde dieren te zien tijdens uw winterwandeling. Houd daarom uw ogen en oren goed open en wie weet beleeft u een extra unieke ervaring!

 

Onze vakantieparken  ⤵

Veluwe

De Big Five

Bent u al bekend met de Big Five van de Veluwe? De Big Five bestaat uit: Edelhert, Wild zwijn, Ree, Vos en de das. Als echte wild- en natuurliefhebber moet u absoluut een keer op zoek gaan naar deze dieren op de Veluwe!

Veluwe

Oneindige bossen

Wist u dat Gelderland de meest bosrijke provincie van Nederland is? Een groot gedeelte hiervan ligt binnen de grenzen van de Hoge Veluwe. Of u nu een korte of lange wandeling wilt maken, er is altijd een geschikt bos, óók in de winter!

Veluwe

Culinair wildseizoen

Hoewel het culinaire wildseizoen officieel al in de herfst begint, kunt u ook in de winter hier nog van profiteren. Schuif aan bij een van de vele leuke restaurants in de omgeving of op onze vakantieparken.

 
Veluwe
 

Dé gouden tips voor het spotten van wild:

  • Kleur: let op afwijkende kleuren, ondanks dat de meeste dieren een schutkleur hebben.
  • Beweging: ook beweging is vaak een teken dat u een wild dier in het vizier heeft.
  • Vorm: ziet u een gekke vorm? Dan kan het zomaar een hert of ander wild dier zijn.
  • Geluid: wees stil en let op de geluiden in uw omgeving zoals ritselende bladeren.

Opwarmen in de sauna

Juist in de winter is een dagje sauna héérlijk. Naast dat een saunabezoek heel ontspannend is, kan het ook helpen uw weerstand te verhogen. En heeft het gesneeuwd? Dan is het extra fijn en bijzonder om buiten af te koelen in de sneeuw! Op de Veluwe heeft u keus uit diverse sauna's, zoals bijvoorbeeld Wellnessresort Veluwse Bron. U kunt echter ook dagelijks beschikken over uw eigen privé wellness faciliteiten bij Park Berkenrhode en Landgoed Oud Beekdal. Een deel van onze vakantiehuisjes beschikt over een sauna, jacuzzi of hottub. Tegen een meerprijs kunt u dit bijboeken bij een vakantiehuis voor een wellness wintervakantie op de Veluwe. Komt u deze winter ontdekken hoe mooi de Veluwe is?

 
 
Veluwe
Veluwe

❄ Welke activiteiten zijn er bij Park Berkenrhode en Landgoed Oud Beekdal tijdens de wintermaanden?

Park Berkenrhode en Landgoed Oud Beekdal zijn beide gelegen in een prachtige omgeving waar je kunt genieten van winterse wandelingen door de Hoge Veluwe. Daarnaast beschikken beide vakantieparken over wellnessfaciliteiten zoals een sauna en jacuzzi. Komt tot rust en ontspan hier tijdens de koude wintermaanden. 

♻ Zijn Park Berkenrhode en Landgoed Oud Beekdal duurzame vakantieparken?

Op beide locaties van Berkenrhode, Park Berkenrode en Landgoed Oud Beekdal, vinden we het erg belangrijk om een bijdrage te leveren aan een duurzame wereld. Daarom bevinden zich op onze locaties duurzame vakantiehuizen die volledig van gas af zijn. Ze zijn gebouwd met duurzame producten en extra goede isolatiewaarden. Bovendien beschikken vele vakantiehuizen over zonnepanelen, zonnecollectoren, inductie kookplaten, LED-verlichting, waterbesparende douchekoppen en kranen.